Inhoud bewerken

Stay Connected

WORKSHOPS: ERVAREN

Ervaar de lichaam-geestverbinding van binnenuit via Deep Listening, Zelfmeesterschap & Polyvagaal

13:45-14:45 ZELFMEESTERSCHAP

Hoe voel jij je in je lichaam? Zie je het als twee verschillende vormen van bewustzijn die allebei hun eigen wil willen uiten? Is het mogelijk om een goede samenwerking tussen deze twee te bereiken? Robbin gelooft van wel, maar het vereist communicatie in elke relatie. Deze communicatie is niet verbaal, maar gebaseerd op sensaties. Als je deze 'taal' kunt begrijpen, kan er een sterke verbinding ontstaan tussen je lichaam en geest.

In zijn workshop neemt coach en trainer Robbin Castillo je mee op een persoonlijke reis. Hij zal tools en technieken aanreiken om deze verbinding te versterken. Hij is ervan overtuigd dat het gebrek aan deze connectie zichtbaar is in de mensheid en dat het in balans brengen van lichaam en geest de basis vormt voor een gezond leven en het creëren van een gezonde samenleving.


16:15 - 17:30 DEEP LISTENING

Kunnen luisteren kan zoveel betekenen voor de ander en voor jezelf! Bedenk maar eens wanneer er echt, echt naar je geluisterd werd en hoe dat voor je was. Maar hoe moet dat eigenlijk, goed luisteren? En hoe blijven we in contact met de ander en met onszelf zodat we ons niet in die ander verliezen, of verwarren wat van die ander is en wat van jou? De methode van Deep Listening (Rosamund Oliver) geeft handvatten om bewust te worden van onze eigen luistergewoonten.

Ingrid Neijnens is trainer in Deep Listening.  Zij studeerde theologie en werkte als geestelijk verzorger/ethicus in ziekenhuizen, waar haar aandachtsgebied meditatie was. Vanuit haar opleiding in mindfulness en (zelf)compassie kwam ze in contact met Deep Listening, waarin ze nu opgeleid en geaccrediteerd is. Het is Ingrid’s drijfveer om deze luistermethode zoveel mogelijk onder de aandacht te brengen.

17:45 - 18:45 JE ZENUWSTELSEL ERVAREN

Tijdens de ontmoeting tussen Jody en Saskia heb je alles gehoord over de werking van het zenuwstelsel en hoe je lichaam en geest daar op reageren. Maar hoe zit dat bij jou? In deze workshop ga je aan de slag met jouw eigen Fight or Flight response! Hoe reageert jouw lichaam op stress en ontspanning? Wat gebeurt er als jij denkt aan iets wat je moeilijk, vervelend of juist heel leuk vindt? Je ervaart bewust jouw eigen zenuwstelsel en ontdekt verschillende manieren waarop je die connectie kan beinvloeden.

Saskia van Noord werkt als psycholoog met een expertise in lichaamsgericht werk en de Polyvagaaltheorie. Je kunt Saskia aan het werk zien tijdens haar ontmoeting met filmmaker, danser en choreograaf Jody Geijsendorpher.

 

All Sessions by WORKSHOPS: ERVAREN

10:00 am - 11:45 am
Dhaka

Winning the Accounting Game: The Rise of Operational Accounting.