Inhoud bewerken

Stay Connected

EXPO!

Beeldende kunst van Leonie Schepers, Monique Hendriks en Lotte Hendrickx

Tijdens Congres-tival kun je kennismaken met drie (beelden)kunstenaars die werk hebben gemaakt op het snijvlak van de lichaam-geest verbinding.

Het werk van Leonie Schepers is een dynamische mix van creatieve disciplines, in de afgelopen jaren is ze zich meer gaan focussen op het maken van wandkleden dat hand in hand gaat met de urgentie die ze vanuit haar lichaam voelt. Met haar werk wil ze ruimte innemen voor zachtheid in een wereld waar hardheid overgewaardeerd wordt. Leonie definieert zachtheid, als een essentieel onderdeel van het lichaam, met het potentieel om ons te bevrijden van een systeem wat ons kan doen geloven dat we ons moeten verontschuldigen voor het lichaam. Ze exposeert tijdens het Congres-tival haar handgetufte ‘Festive Vulva's’ die ieder hun eigen vorm en karakter hebben. Het werk is puur ontstaan uit plezier. Ze krijgt vaak de vraag wat het statement is van dit werk. Haar antwoord: “Mag het lichaam niet gewoon bestaan?” "Hoe mooi is het om een vulva aan de muur te hangen, gewoon omdat je er blij van wordt.”

Speel tijdens Congres-tival met Monique Hendriks“Bobbie gaat in bad”. Een magisch badboekje voor volwassenen. Monique werd in 2021 Nederlands Kampioen Poetry Slam en winnaar van de El Hizjra literatuurprijs in de categorie proza. Ze is schrijver, actrice, theatermaker en wetenschapper. Ze doet onderzoek naar de interactie tussen mens en artificial intelligence en hoe verhalen daarin een rol spelen. Ze schrijft en speelt theatervoorstellingen, maakt poëziefilmpjes voor het platform KAF en bracht in januari 2022 bij uitgeverij Opwenteling haar poëziedebuut Retrospectieven in 3 dimensies uit, te bekijken in een ouderwetse View-Master. In oktober kwam haar tweede 'poëziebundel' Bobbie gaat in bad uit: een magisch avontuur in de vorm van een badboekje voor volwassenen.

Maak kennis met het ontroerende werk van Lotte Hendrickx. Lotte studeert creatieve therapie, is schrijver, dichter en beeldend kunstenaar. Daarnaast organiseert ze events over belangrijke thema’s, zoals “Luck be a Lady” in Dynamo Eindhoven. Ze heeft een reeks schilderijen over de lichaam-geest verbinding gemaakt, waarbij ze verschillende disciplines verbindt. Ze mocht tijdens Congres-tival niet ontbreken!All Sessions by EXPO!

9:00 am - 10:00 am
Dhaka

Winning the Accounting Game: The Rise of Operational Accounting.

9:00 am - 12:00 pm
Dhaka

State of Wordpress

10:00 am - 11:45 am
Dhaka

Winning the Accounting Game: The Rise of Operational Accounting.