Inhoud bewerken

Stay Connected

Fight or Flight?

Jody Geijsendorpher & Saskia van Noord MA

Als er gevaar dreigt kun je drie dingen doen: vechten, vluchten of bevriezen. Die keuze maak je niet zelf, je lichaam (of: het deel van je brein waar je geen controle over hebt) beslist nog voordat je beseft wat er gebeurt. Ons zenuwstelsel is heel fijngevoelig en checkt constant of er gevaar is. Dat betekent ook, dat je lichaam soms reageert vanuit de figth/flight respons, ook als er niet echt iets is om bang voor te zijn.

Jody Geijsendorpher, afgestudeerd uitvoerend danser in 2018 van Fontys Hogeschool voor de Kunsten en als scenarist in 2024 van Scenario Schrijversvakschool werkt als choreograaf en danseres in het binnen- en buitenland voor zowel het theater werkveld als commerciële dans werkveld. Ze is o.a. Co-choreograaf van de theatertour Delusion door dansgezelschap Oxygen van Jennifer Romen. Ze gechoreografeerd voor namen zoals Defcon, Adidas, Disney, NL film ‘Onze Jongens in Miami’ en Fontys dans academie. In 2023 heeft ze haar debuut korte fictie film ‘Fight of Flight’ geschreven en geregisseerd en die draait inmiddels op erkende festivals zoals CINEDANS, Imagine Film Festival en meer. Jody’s werk staat vaak in het thema van mentale gezondheid die tot uiting komt het fysieke lichaam en visuele kunst.

Over haar film en de werking & beïnvloeding van ons zenuwstelsel -  de“fight- flight respons”-, gaat ze in gesprek met Saskia van Noord.

Saskia van Noord: Saskia werkt als psycholoog. Haar huidige werkwijze als  therapeut is gebaseerd op een holistische benadering, waarbij ze psychologische kennis, lichaamsgerichte therapie en energetisch werk combineert. Door deze geïntegreerde aanpak begeleidt ze haar cliënten naar welzijn en balans, waarbij ze hen helpt om de verbinding tussen lichaam en geest te herstellen en hun innerlijke kracht te ontdekken. Saskia is expert op het gebied van de Polyvagaaltheorie, die gaat over de nauwkeurige werking en beïnvloeding van het zenuwstelsel. Daarnaast werkt ze met allerlei andere methoden die direct inwerken op het zenuwstelsel en de lichaam-geest verbinding, onder andere TIST (Trauma Informed Stabilisation Therapy - Janina Fisher), ACT, Somatic Experiencing (Peter Levine), EMDR en ReAttach.

All Sessions by Fight or Flight?

12:00 pm - 3:00 pm
Dhaka

The Changing Face of Accounts Payable.

12:00 pm - 2:00 pm
Dhaka

CSS Developer Conf

4:00 pm - 6:00 pm
Dhaka

What next in NextJS

12:15 pm - 1:00 pm
Dhaka

Design Your New HQ: People-centric and Digital First.

2:15 pm - 3:00 pm
Dhaka

The Changing Face of Accounts Payable.