Inhoud bewerken

Stay Connected

Neurology & Hiphop

Sadaf Soloukey M.D PhD & Andrey Grekhov

Dr. Sadaf Soloukey (BSc Geneeskunde, BA Filosofie van de Geneeskunde, MSc Gezondheidseconomie, MSc Neurowetenschappen en MA in Filosofie) is gepromoveerd bij de afdelingen Neurowetenschappen en Neurochirurgie van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Zij richtte zich in haar onderzoek op neurotechnologie: neuromodulatie en functionele echografie, toegepast bij ruggegraatletsel. Daarnaast is ze winnaar van de Prof. Lamber’s Prijs en schrijver van kinderboek 'Darya en de Denkmachine' bij uitgeverij Rose Stories, waarin ze de avonturen van Darya en Curio in de hersenen bespreekt. Sadaf streeft ernaar onderzoek te doen dat neurologisch verantwoord is, technologisch gedreven en klinisch relevant is, terwijl ze altijd de filosofische implicaties van haar werk bevraagt.

De relatie tussen belichaming, neurowetenschappen en neurotechologie legt Sadaf uit wanneer ze in gesprek gaat met Andrey Grekhov. Andrey werd wereldkampioen experimentele dans met gescheurde kruisbanden. Samen onderzoeken ze lichaamsbeleving, het ‘transparante lichaam’, en hoe je je verhoudt tot de haperingen van de machine die het lichaam óók is.

Andrey Grekhov: Andrey "Drosha" Grekhov is cultuur- expert en wereldkampioen experimentele dans. Hij heeft een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd in de culturele sector als danser, regisseur en choreograaf. Andrey is artistiek leider van zowel EMOVES als Sample Culture, twee toonaangevende (urban) culturele organisaties in Nederland.

All Sessions by Neurology & Hiphop

10:00 am - 11:45 am
Dhaka

Winning the Accounting Game: The Rise of Operational Accounting.